fredag 22. november 2019

FORSKERE I FARTA! LIVET VED DAMMANE


Vi i Sundby barnehage er så heldige at vi har fine turmuligheter i nærheten. Dammane ligger bare noen hundre meter fra barnehagen. Da vi skulle i gange med årets tema: Forskere i farta! ville vi på Kaninstua bruke nærmiljøet vårt som utgangspunkt for bevegelse og utforsking sammen med barna.

 To dager i uka deler vi 4 åringene og 5 åringene hver for seg. Supergruppa (4 års gruppa) er mye på tur og har ofte hatt med seg pinnebrød. Det smaker godt for store og små på tur!

 Supergruppa spikker tregubber på turplassen sin. ( under oppsyn av voksne )

 På turplassen til Supergruppa er det mange spennende klatremuligheter.

 Hva skjuler seg under her? Supergruppa graver ned søppel. Hva kommer til å forsvinne?

 Supergruppa leter etter farger i naturen. Finn noe i naturen som har samme farge som fargene i eggekartongen.


 Supergruppa lager tomatsuppe på tur

 Hele avdelingen har vært på natursti på Dammane. Den henger der ennå, og vi har gått runden flere ganger.
 Idyll på Dammane
Gummitigerne (førskolegruppa) holder for tiden på med måling. Hvor mange cm er det rundt denne stolpen? Det har kommet is på Dammane. Det må utforskes!
 Hvor høyt er det opp til denne posten?

 Vi er så heldig å ha en spennende grotte i nærheten. Hvordan høres det ut når vi kaster stein i vannet inne i en grotte?

Fine turmuligheter i all slags vær.Vi har laget akvarium av Dammene. Vi brukte en pappeske til akvarium, fiskene ble laget av isophjerter. Gresset ble laget av kitt og piperensere og vannliljer av knapper og silkepapir. Fiskene henger i fisketråd med en perle på toppen. De kan beveges slik at barna kan leke med dem. Her foregår det mye lek!